Svenssons Växtbytardag 2024

Välkommen att hitta nya växter till ditt hem och trädgård med oss! Lördag den 18 maj klockan 10.00 finns vi på Krägga Café och Restaurang, Grönlundsvägen 1 i Bålsta.  

Ta med dig sticklingar, småplantor, fröer eller krukväxter från din trädgård, växthus eller fönsterbräda. För varje namngiven växt som du lämnar in får du en kupong. Använd kupongen för att byta till dig en växt som någon annan har lämnat in. Om du är osäker på hur du ska tänka kring de nya växterna som du byter till dig, finns vi på plats för att guida dig.

Att byta växter med varandra är ett enkelt, billigt och roligt sätt att förnya sin trädgård litegrann. Inga pengar är inblandade i Svenssons växtbytardag, det är bara växterna som byter ägare. 

 

HUR GÅR DET TILL?

1. Välj växter hemifrån

Gräv upp en liten planta i rabatten, så ett frö eller ta en stickling från din krukväxt. Sätt växterna i varsin tom mjölkkartong, plastpåse, rostig konservburk eller fin kruka. 

2. Märk växterna med namn

Skriv växternas namn på en tejpbit, en liten papperslapp eller direkt på krukan. Då vet nästa person vad det är för växter, och det gör det lätt att söka information om hur de ska skötas bäst.

3. Byt!

För varje växt med namnlapp som du lämnar in till oss får du en kupong. Den kan du använda för att byta till dig en växt som någon annan har lämnat in.

Krägga Café och Restaurang

Om du blir sugen på något gott under dagen är det bara att gå in till John och Peggy på caféet, där finns mat, dryck och fika för både stora och små. Förhoppningsvis hittar du också en och annan glad trädgårdsentusiast som du kan du slå dig ner och småprata trädgård med.

Lördag 18 maj
kl 10.00 - 12.00
Krägga Café & Lanthandel
Grönlundsvägen 1
746 93 Bålsta
VÄLKOMNA!