Trädbeskärning

För att få träd med starka muskler behövs det beskärning. Vi har yrkesbevis och stor erfarenhet av att beskära både fruktträd och andra träd. Nyplanterade och väldigt gamla träd mår bäst av att beskäras under vårvintern, andra under sensommaren. Vi tar tillsammans fram en plan för vad just dina träd behöver för att de ska må bäst och få en hållbar utveckling.

Tidig vårbeskärning av gammalt äppelträd

Gamla träd

Fruktträd kan bli över 100 år. De riktigt gamla kan visserligen ha sår och skador från tidigare levnadsår, håligheter i stammen, massor av uttjänt fruktved och grenar som sitter kors och tvärs... men trots alla skavanker kan det vara det vackraste i hela trädgården. På äldre individer delar vi upp beskärningsarbetet över minst tre år - vi gör ett försiktigt arbete för att inte stressa trädet alltför mycket. När fruktved och grenar av sämre kvalitet successivt försvinner kommer det in ljus och luft i kronan, trädet mår bättre och det kan stå kvar många år till. Var rädd om dina gamla äppelmadamer!

"Tack snälla, det blev verkligen jättefint! Vi ser fram emot våren, och att få se hur fint trädet kommer att bli när det börjar komma lite blad och blommor. 
Tack igen!" Jeanette Malmborg

Före beskärning...
...och efter.
En vetgirig tjej på kurs i sin egen trädgård.

Hemmakurs

Vill du lära dig mer om fruktträdsbeskärning? Vi kommer gärna hem till dig och övar i din egen trädgård. Ta chansen att ställa frågor om träden i din egen trädgård och hur du kan göra för att ta hand om dem på bästa sätt. 

 
DU FÅR LÄRA DIG MER OM knoppar, grenar, gödning och vanliga växtsjukdomar
Vi går igenom dina verktyg och ser till att du har rätt grejer hemma
Du får möjlighet att testa beskärning av både större och mindre grenar